torstai 27. syyskuuta 2012

vol 4

Kaixo! (euskeraksi moro)

Täällä sitä alkaa taas viikko olla työn osalta pulkassa. Vielä yksi päivä ja sit ois viikonloppu. Ah. Tällä viikolla tosin olen ollut astetta energisempi. Alkaa jo tottua pikku hiljaa tähän hurjaan vauhtiin (lue: paikasta toiseen juoksemiseen) duunissa. Eilen esimerkiksi oltiin kokouksessa Santanderissa. Mukava kyllä ko näkee niin monenlaisia paikkoja ja ihmisiä tässä työssä. Yksikään päivä ei ole samanlainen.

Santander vaikutti aika teolliselta kaupungilta. Mikä  ei tietysti yllätä, koska onhan se satamakaupunki. Vientiä ja tuontia. Matkan varrella oli ihastuttavia maisemia. Vuoria vuorien perään ja muutama todella kaunis ranta. En tiedä miksi, mutta vuoret tuovat minulle jotenkin rauhoittavan ja turvallisen tunteen. Vuorien suojassa on hyvä olla. Kokous, koski jotain suurempaa puistoaluetta ja taas käytiin kiivasta keskustelua eri osapuolten välillä. Paikalla oli työn tilaaja, toteuttajien edustajisto ja minä, Arantza ja Andrew Local4:sta suunnitelun puolelta. Sanasto oli aika vaikeaa ja minä lähinnä yritin keskittyä poimimaan sanakirjasta sanoja, joita en ymmärtänyt keskustelun edetessä. Olenkin kehittynyt varsinaiseksi sanakirjan pikaselaajaksi. Nykyään osaan jopa aakkosetkin.Eh.

Sain poimittua hyvin sanastoa ja lopulta ymmärsin suurinpiirtein, mistä hommassa oli kyse. Vaikean sanaston käsittely sekä äärimmäisyyksiin viety keskittyminen tosin aiheuttivat kivuliaan päänsäryn. Mutta kukapa on sanonut että oppiminen olisi helppoa. Päänsärkytablettia naamaan ja jaksoin vielä kertailla kotona illalla sanastoja ja hieman kielioppia. Päivä päivältä sanasto karttuu ja kohtahan puhun jo ihan sujuvasti arkkitehtuurisista linjoista ja jäteveden kanavoimisratkaisuista espanjaksi. Jepjep.

Muutoin viikkoni on kuulunut muutama paikallinen asiakaskäynti. Kävimme mm. jäteveden puhdistamolla listaamassa siellä jo olemassa olevia kasveja, jotta Arantza ja Andrew voisivat merkitä kasvit suunnitelmaan. Täällä on jonkin verran erilaisia kasveja kuin suomessa ja kasvit ovat vielä hieman vieraita suomeksi, saati sitten espanjaksi. Olen tullut siihen tulokseen, että järkevintä olisikin panostaa latinalaisiin kasvien nimiin. Tällöin voisi toimia kasvien parissa missäpäin maailmaa ikinä kulkeekaan. 

Täällä on ollut aika kivoja ilmoja, tosin iltaisin on alkanu vähän viilentyä.Aamuisin on ollut todella virkistävää kävellä toimistolle. Tosin jos minulla sattuu roikkumaan kamera kaulassa, matka saa joka kerta uusia reittivalintoja ja juoksen aina viimeisen puoli kilometriä. Unohdun ihmettelemään matkalle. 

Tässä hieman taas näkemääni ja kokemaani kuvin:


matkalla Santanderiin

vieläkin matkalla Santanderiin

ja tällastakin näkyi matkalla Santanderiin

vihdoin perillä Santander/Espanja

Santanderin satama

matkalla oli mutkia

Bilbao/Espanja (mun työpaikka oikealla, tuo paketissa)

tästä paikasta puhutaan paljon kotona

taidetta Bilbao/Espanja

kiinnostavat rappuset jokeen

jännää







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti